Itho

             

   Warmtepomponline.com en Itho Daalderop.


Warmtepomponline.com is gedurende 2022 continu op zoek geweest naar een betaalbaar alternatief om de lange levertijden van Panasonic voor een aantal van onze klanten te kunnen oplossen.


Dit heeft voor 2023 geleid tot een samenwerking met Itho Daalderop de Nederlandse fabrikant van ventilatiesystemen en warmtepompen in diverse samenstellingen. Itho Daalderop introduceert eind april 2023 de Amber, een monoblock warmtepomp met alleen een buitendeel waarvoor geen F-gassen certificering nodig is en dus ook geschikt voor zelfmontage. De Amber werkt met propaan R290 het milieuvriendelijkste koudemiddel van dit moment met een GWP van slechts 3. Daarnaast is de Amber geschikt voor traditionele afgiftesystemen zoals radiatoren door de maximale aanvoer temperatuur van 70 graden. Ook kan de full electric Amber indien gewenst als volwaardige hybride functioneren naast de bestaande cv ketel. 


Itho Daalderop begint medio juni/juli met de uitlevering van de Amber. Een monobloc van 6.5, 9.5 en 12 kw vermogen over 1 fase  en een COP bij A7/35  van 4,7. Daarnaast is deze warmtepomp voorzien van een controller met LCD display, een backup van 2 en 4 Kw en een internet aansluiting. De fraaie modern ogende buitenunit is in de kleur zwart/donkergrijs metallic. De prijzen zullen iets boven de huidige J serie van Panasonic komen te liggen. Garantietermijn is 2 jaar op de gehele warmtepomp en 3 jaar extra op onderdelen na registratie. De uitlevering van de eerste orders starten in eind juni en de levertijd is dus momenteel nog deze zomer. Voorafgaand aan de eerste leveringen krijgen de medewerkers van warmtepomponline.com een professionele ontwerp- en installatietraining voor advisering,  montage en in bedrijf stellingen.