Itho

             

   Warmtepomponline.com en Itho Daalderop.


Warmtepomponline.com is continu op zoek geweest naar een betaalbaar alternatief om de lange levertijden van Panasonic voor een aantal van onze klanten te kunnen oplossen.


Dit heeft voor 2023 geleid tot een samenwerking met Itho Daalderop de Nederlandse fabrikant van ventilatiesystemen en warmtepompen in diverse samenstellingen. Itho Daalderop heeft in juli 2023 de Amber geintroduceerd, een monoblock warmtepomp met alleen een buitendeel waarvoor geen F-gassen certificering nodig is en dus ook geschikt voor zelfmontage. De Amber werkt met propaan R290 het milieuvriendelijkste koudemiddel van dit moment met een GWP van slechts 3. Daarnaast is de Amber geschikt voor traditionele afgiftesystemen zoals radiatoren door de maximale aanvoer temperatuur van 70 graden. Ook kan de full electric Amber indien gewenst als volwaardige hybride functioneren naast de bestaande cv ketel. 


Itho Daalderop is medio 2023 begonnen met de uitlevering van de Amber. Een monobloc van 6.5, 9.5 en 12 kw vermogen over 1 fase  en een COP bij A7/35  van 4,7. Daarnaast is deze warmtepomp voorzien van een controller met LCD display, een backup van 3 Kw en een modbus aansluiting. De fraaie modern ogende buitenunit is in de kleur zwart/donkergrijs metallic. De garantietermijn is 2 jaar op de gehele warmtepomp en 3 jaar extra op onderdelen na registratie.